Onze Belofte

  • Beste prijsgarantie
  • 30 dagen retourrecht
  • Gratis bezorging vanaf €75

Salontafels

Salontafels

Salontafels

De salontafel is meestal geplaatst in het hart van de woonkamer, omringd door stoelen of banken. Deze tafel biedt plaats voor een drankje en een hapje, maar natuurlijk ook voor tijdschriften en alledaagse zaken zoals bijvoorbeeld afstandsbedieningen. Kortom, op deze tafel kun je kwijt wat je dagelijks gebruikt en snel terug wilt kunnen vinden.

Verschillende vormen

Salontafels zijn er in verschillende vormen. Het verdient de aanbeveling om goed te kijken naar de ruimte die beschikbaar is voor de tafel, als je er een uit wilt zoeken voor de kamer. Salontafels zijn er in verschillende vormen, waarvan de ronde, ovale en vierkante of rechthoekige tafels de meest voorkomende soorten zijn. Deze vormen zie je terug in salontafels in zowel een moderne als een meer klassieke stijl. Uiteraard wordt de keuze voor de juiste tafel vaak bepaald door de beschikbare ruimte en andere meubels in de kamer, zoals bijvoorbeeld een grote 3-zitsbank. Uiteraard hangt de keuze voor een bepaalde vorm volledig af van je eigen smaak en voorkeur.

Praktische voordelen van de juiste salontafel

Tegenwoordig zijn er salontafels in alle soorten en maten verkrijgbaar. Uiteraard zijn er ook tafels die een extraatje met zich meebrengen in de vorm van extra opbergruimte. Een salontafel met extra opbergruimte herbergt vaak een vak onder het tafelblad waarin spullen uit het zicht kunnen worden opgeborgen. Zo zijn zaken als boeken of films altijd bij de hand, maar nooit zichtbaar. En dat is wel zo prettig! Vaak wordt een salontafel gecombineerd met een bijzettafel voor extra tafelruimte dichtbij de zitplekken.

Salontafels in verschillende materialen

Salontafels worden vervaardigd uit een breed scala aan materialen. Zo zijn er massief eikenhouten tafels, salontafels gemaakt uit fineer, salontafels gemaakt van MDF en glazen tafels. Er zijn zelfs salontafels met roestvrijstalen details voor een strakke en moderne uitstraling. Witte of beige salontafels vallen minder op en geven een gevoel van ruimte, donker gekleurde tafels nemen een duidelijke plek in in de inrichting van de woonkamer. Vaak wordt er gekozen voor een salontafel gemaakt uit een combinatie van verschillende materialen, zoals fineer en staal of hout en glas.

Het onderhoud van een salontafel

Afhankelijk van het materiaal waarvan de salontafel gemaakt is kan de tafel met verschillende middelen onderhouden worden. Een massief houten tafel, of bijvoorbeeld een tafel gemaakt van eikenfineer, kan worden onderhouden met was. Het is belangrijk dat de was regelmatig wordt aangebracht en uitgeboend om het hout een natuurlijke beschermlaag te geven. Tafels van MDF kunnen worden schoongemaakt met een licht vochtige doek en glas met een schoonmaakspray voor ruiten.

Keuze te over

Het kiezen van een mooie salontafel is makkelijk op Fashion For Home. De overzichtelijke website biedt een zeer breed aanbod aan tafels in alle mogelijke materialen. Tevens zijn er tafelsets verkrijgbaar, waarmee je een salon- en bijzettafel in 1 hebt. Of je nu op zoek bent naar een tafel met een klassieke of juist een moderne uitstraling, in de webwinkel van Fashion For Home vindt je hem. Alle artikelen zijn vervaardigd uit kwalitatief hoogstaande materialen en hebben een lange levensduur. Uiteraard gaan alle in de webshop beschikbare artikelen vergezeld van een duidelijke beschrijving en een gedetailleerde foto.

Meest recente klantenbeoordelingen

Salontafel Kerster beoordeeld op 07-04-16 door eKomi klantenbeoordelingen

Goed

Salontafel Lando glas-zwart laag beoordeeld op 15-10-15 door eKomi klantenbeoordelingen

Tafel ziet er uit zoals op de website. Prima verpakt, onbeschadigd geleverd. Levering volgens afspraak. Op het exact afgesproken tijdstip is ook geleverd!

Salontafel Nante beoordeeld op 28-08-15 door eKomi klantenbeoordelingen

Mooie, stevige tafel, die met twee personen goed in elkaar te zetten is. Voldoet precies aan de verwachtingen!

Salontafel set Clouds wit beoordeeld op 17-11-12 door eKomi klantenbeoordelingen

mooie set salontafeltjes.

Salontafel Morris beoordeeld op 10-08-12 door eKomi klantenbeoordelingen

De tafel is simpel van constructie, makkelijk te monteren en mooi van vorm. Doet denken aan Mondriaanachtige patronen. Door alleen het bovenblad te nemen blijft die vorm mooi uitkomen. Of de plastic houdertjes voor het blad voldoende zijn moet de tijd leren.

Salontafel Poetique beoordeeld op 28-06-12 door eKomi klantenbeoordelingen

Mijn keuze voor de salontafel gevonden door de goede impressie van de foto. Thuis bezorgd en in eigen innterieur bleek schot in de roos.

Salontafel Max walnoot-zwart beoordeeld op 21-04-11 door

Een elegant, eenvoudig, functioneel tafelidee. Zeer aantrekkelijk.

Deelbaar meubel Kube Tangram, houtfineer beoordeeld op 02-02-11 door

Ik vind deze tafel erg leuk en apart… ik wil er een kopen voor onze woonkamer!

Deelbaar meubel Kube Three beoordeeld op 19-11-10 door

Grappig idee, heel leuk!

Salontafel Pepe beoordeeld op 12-11-10 door

Heel retro: de tafel heb ik mooi naast onze loungestoel gezet. De prijs is voor echt walnootfineer niet slecht.