Duurzaamheid en milieubescherming

Duurzaamheid en milieubescherming staan hoog in het vaandel bij FASHION FOR HOME.

Tijdens de productie van onze design meubels en woonaccessoires streven wij ernaar om schadelijke invloeden op het milieu te beperken.

Sustainable Furnishings Council

FASHION FOR HOME is lid van de Sustainable Furnishing Council (SFC). Dit is een toonaangevende non-profit organisatie voor ecologisch verantwoorde meubelzaken. SFC bevordert duurzame samenwerking tussen fabrikanten, retailers en consumenten. SFC-leden zien het dringende belang in dat bedrijven actief mee moeten werken aan het minder belasten van ons milieu. Daarom zijn er richtlijnen ingesteld om CO²-uitstoot, de uitstoot van schadelijke stoffen, het gebruik van niet-recyclebare materialen en niet-onuitputtende grondstoffen te reduceren. SFC-leden nemen hierbij het voortouw in het duurzamer en milieuvriendelijker produceren.

Geen overproductie en recyclebare producten

Omdat ons productieproces bij de daadwerkelijk geplaatste bestelling begint, vermijden we overproductie en opslag. Dit in combinatie met de directe levering aan de klant minimaliseert de milieubelastingen. Met hetzelfde doel in gedachten controleren we constant ons productieproces: we streven naar het beste resultaat voor onze klanten, zonder daarbij milieu-aspecten uit het oog te verliezen. Een aantal producten uit ons assortiment zoals de kartonnen kasten Georgia en Dickens, zijn zelfs 100% recyclebaar.

Milieu- en gezondheidstandaarden

Dagelijks streven we naar verdere verbeteringen waarbij we verschillende labels volgen zoals van CE-markering, het Duitse TÜV en Sustainable Furnishings Council. De coating van ons meubilair is dan ook meestal UV-bestendig. Daarnaast hebben we het gebruik van oplosmiddel aanzienlijk verminderd. Alle producten verpakken we op zo'n wijze dat we ook hierbij de milieu-aspecten niet uit het oog verliezen. Daarnaast gebruiken wij een kwaliteitssysteem waarbij we de richtlijnen van ISO 9000 volgen zodat de meeste van onze fabrikanten voldoen aan Europese en internationale voorschriften.

Speciale verzoeken

Wanneer u als klant bij grote bestellingen bijzonder vuurvast, belastbaar of duurzaam materiaal wenst, dan passen wij ons aanbod graag individueel aan. Daarnaast bieden wij onze klanten de mogelijkheid om samen met ons eigen ontwerpen om te zetten en wereldwijd te verhandelen. Bij interesse kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Geselecteerde fabrikanten

Goede arbeidsvoorwaarden en het niet te veel belasten van het milieu is in onze eigen onderneming belangrijk, maar ook bij onze partners. Daarom werken wij alleen met leveranciers samen die ons Supplier Contract ondertekend hebben. Zo verplichten we ze aan de internationale richtlijnen te voldoen voor werk en milieu. Door regelmatige controle zorgen we ervoor dat deze richtlijnen ook nageleefd worden. Onze richtlijnen worden door het Sustainable Furnishings Council gecheckt en gecertificeerd.

Mocht u nog vragen hebben over milieubescherming en duurzame productie bij FASHION FOR HOME, dan staan wij u graag te woord. Contact