Duurzaamheid en milieubescherming

Waarden die bij ons hoog in het vaandel staan

Duurzaamheid en milieubescherming staan hoog in het vaandel bij Fashion For Home.

Tijdens de productie van onze design meubels en woonaccessoires streven wij ernaar om schadelijke invloeden op het milieu te beperken.

Sustainable Furnishings Council

Fashion For Home is lid van de Sustainable Furnishing Council (SFC). Dit is een toonaangevende non-profit organisatie van ecologisch verantwoorde meubelzaken. SFC bevordert een duurzame samenwerking tussen fabrikanten, retailers en consumenten. SFC-leden nemen het voortouw in duurzaam en milieuvriendelijk produceren. Ze leggen richtlijnen vast om de uitstoot van schadelijke stoffen te reduceren en stimuleren grondstoffenbesparing en het gebruik van upcyclebare materialen.

Upcycling. Geen overproductie

U bestelt en pas dan produceren wij. Hierdoor vermijden wij overproductie en opslag en wordt het milieu minder belast. Met hetzelfde doel in gedachten controleren we constant ons productieproces: we streven naar het beste resultaat voor onze klanten, zonder daarbij milieu-aspecten uit het oog te verliezen. Zo is onze Shipwood collectie van geupcycled hout gemaakt.

Milieu- en gezondheidstandaarden

Al onze producten hebben een CE-markering. Dit betekent dat zij in overeenstemming zijn met de Europese regelgeving, de Duitse TÜV garandeert de zekerheid in de fabrieken. De coating van ons meubilair is grotendeels UV-bestendig en het gebruik van oplosmiddel is tot het minimum beperkt. Daarnaast gebruiken wij een kwaliteitssysteem volgens de richtlijnen van ISO 9000 dat garandeert dat onze producten voldoen aan Europese en internationale normen. Ons assortiment is DMF-vrij en wordt regelmatig door instituten als TÜV Süd, TÜV Rheinland en SGS gecontroleerd.

Speciale verzoeken

Wanneer een klant bij grote bestellingen vuurvast, belastbaar of duurzaam materiaal wenst, dan passen wij ons aanbod graag individueel aan.

Geselecteerde fabrikanten

Goede arbeidsvoorwaarden en oog voor het milieu vinden wij erg belangrijk en dit verlangen wij ook ook van onze partners. Basis voor de samenwerking is het Supplier Contract. Onze partners bevestigen hiermee om zich aan de internationale regels voor werk en milieu te houden. Door regelmatige controle zorgen we ervoor dat deze voorwaarden ook nageleefd worden.

Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op.