Onze Belofte

  • Beste prijsgarantie
  • 30 dagen retourrecht
  • Gratis bezorging vanaf €75

Matrassen & Lattenbodems

Matrassen

Matrassen bij Fashion For Home

Matrassen zijn voor de meeste mensen niet het meest spannende onderdeel van hun woninginrichting. Je krijgt ze bijna nooit te zien en er is zo op het eerste gezicht ook weinig moois aan. Maar een matras is o, zo belangrijk voor je nachtrust en daarom moet je er wel degelijk aandacht aan besteden en je matras tijdig vervangen door een nieuw exemplaar. Na 5-10 jaar is je matras aan vervanging toe.

Niet te hard en niet te zacht

Een gemiddeld mens heeft 7 tot 8 uur slaap per nacht nodig en die uren in de slaapkamer moeten zo comfortabel mogelijk worden doorgebracht. Dat betekent niet dat het bed zo zacht mogelijk moet zijn. Van een te zachte matras krijg je juist rugklachten en rust je ook minder goed uit. Een te hard matras ligt niet lekker en komt de slaap ook niet ten goede. De matras moet genoeg stevigheid bieden aan het lichaam om het overal goed te ondersteunen. Op die manier kun je je het beste ontspannen en heb je het meeste profijt van je nachtrust.

Welke soorten matrassen zijn er?

Er bestaan heel veel verschillende matrassen en ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Wij leveren koudschuim matrassen omdat die een hoog comfort geven, soepel zijn en een optimale nachtrust garanderen. Dankzij comfortzones worden uw lichaam en wervelkolom op de juiste wijze ondersteund. De tijk is bij onze matrassen altijd van hoge kwaliteit. Dankzij tencelvezels is deze ook vochtabsorberend en hij is tevens afneembaar, zodat hij ook gewassen kan worden. Wij hebben matrassen van verschillende dikten, afhankelijk van jouw voorkeur en het soort bed waar je op slaapt. Je kunt er op rekenen dat de matrassen allemaal voor een geweldig liggevoel zorgen.

Waar zijn onze matrassen van gemaakt?

Het materiaal waar onze matrassen van zijn gemaakt bestaat uit een opencellige geprofileerde kern van koudschuim, een hoes van jersey Tencel met polyamide en polyester en een antibacteriële vulling met vlies. De matrassen zijn anti-allergisch. Er zijn bij onze matrassen twee hardheidsgraden en, afhankelijk van het lichaamsgewicht, kies je voor hardheid 2 (medium,van 65 tot 80 kg) of 3 (hard, van 80 tot 100 kg). Ook als je liever wat steviger ligt maar minder dan 80 kg weegt, kun je voor de hardere variant kiezen. Het is dus vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Een matras komt vaak op een lattenbodem te liggen en kan daar beschadigd door raken. Het is dan ook zaak de buitenste materialen,, waar je matras van is gemaakt te beschermen tegen onnodige slijtage. Het is dus noodzakelijk om een matras beschermer te gebruiken, die tussen de bedbodem en de matras ligt.

Eventueel een topmatras

Voor boven op de bovenkant van het matras kun je er nog voor kiezen om een topmatras aan te schaffen. Dit is een heel dun matras. Het geeft extra comfort en verlengt de levensduur van de eigenlijke matras. Mocht het topmatras vuil vorden of kapot gaan, dan kunt het vervangen door een ander, terwijl het eigenlijke matras nog zo goed als nieuw is.