Onze Belofte

  • Beste prijsgarantie
  • 30 dagen retourrecht
  • Gratis bezorging vanaf €75

Kledingkasten

Kledingkasten

Tips voor mooie, goed ingedeelde kledingkasten

Het aanschaffen van stijlvolle, praktische kledingkasten van Fashion for Home is een belangrijke stap in het creëren van een mooi en opgeruimd interieur. Welke kast past bij jouw inrichting? Hoe richt je een garderobekast handig in? En waar plaats je het meubel?

Bijzondere kledingkasten

Een kledingkast is vaak één van de grootste meubels in een interieur. Er moet natuurlijk ook een hoop in kunnen passen, van zomer- tot wintergarderobe, sportkleren en ondergoed. Omdat een dergelijke kast een flink deel van een kamer in kan nemen, kan het geen kwaad extra aandacht te besteden aan het uitzoeken van een stijlvolle en chique kast. In het assortiment van Fashion For Home vind je bijvoorbeeld houten kasten. Dat staat rustig, stijlvol en tijdloos in elk interieur. Ook als je juist een moderne smaak hebt. Bij een strakke en minimalistische inrichting staat een kast met glanzende deuren prachtig. Bij een klassiekere stijl kan een dergelijke kast juist weer voor ruimte en lucht zorgen. Het handige aan het kiezen van onderscheidende deuren voor een kledingkast is dat je deze later altijd kunt vervangen. Zo zorg je door een eenvoudige handeling voor een heel andere sfeer.

Het inrichten van een kledingkast

Kledingkasten van Fashion For Home kunnen op diverse manieren ingericht worden. Allereerst maak je de keuze in de vorm van de kast. Ga je voor een hoge kast, waardoor je optimaal gebruik maakt van de hoogte van de kamer? Zet je twee hoge, smalle kasten naast elkaar? Of wil je de hele wand van een kamer gebruiken als kastruimte? Vervolgens kun je gaan inventariseren hoeveel hang- en legruimte je nodig hebt in je kledingkast. Jasjes, bloesjes, jurken, blazers en overhemden lenen zich heel goed voor het hanggedeelte van een kast. Katoenen shirts, leggings, jeans en zomerkleding kun je eventueel op planken opbergen. Houd je van overzicht, dan is het ophangen ervan misschien ook een goede zet. Deze kleding kun je groeperen op kleur, seizoen of gelegenheid. Zo heb je donkere kleding, wintertruien en feestjurkjes handig bij elkaar hangen. Denk ook aan praktische accessoires voor de inrichting van kledingkasten. Dat zijn bijvoorbeeld sieradenrekjes, speciale kledinghangers voor broeken en jurkjes en systemen om stropdassen mooi op te bergen. Het toevoegen van laden aan de kast geeft ruimte voor het opbergen van ondergoed, sokken en badkleding.

Waar plaats je de kast?

Kledingkasten worden vaak tegenover het voeteneind in een slaapkamer geplaatst. Soms gebruiken mensen meerdere afzonderlijke kledingkasten. Heb je veel opbergruimte nodig, dan kan het praktisch zijn om een hele wand in te ruimen voor het plaatsen van kledingkasten. Op die manier brengt de kast juist rust in het interieur in plaats van alleen maar ruimte in te nemen. Een kast die een kant van de kamer van vloer tot plafond vult, valt nauwelijks op. Ook in een hobby- of logeerkamer zal een kast om kleding in op te bergen niet misstaan. Neem ook eens bijzondere plaatsen voor een kledingkast in overweging. Zet je bed bijvoorbeeld in het midden van de kamer en plaats de kledingkasten achter je bed. De achterkant van de kast biedt ruimte voor lampjes. De ruimte tussen de kastdeuren en de wand kun je gebruiken voor je eigen walk-in closet in je slaapkamer.
Kledingkasten alleen maar lastig en log? Nee hoor: kies een stijlvolle kast van Fashion For Home en geef je interieur een nieuwe impuls.