Onze Belofte

  • Beste prijsgarantie
  • 30 dagen retourrecht
  • Gratis bezorging vanaf €75

Tafels

Eettafels

Eettafels

Een van de meest belangrijke meubels in jouw huis is de eettafel. Het meubel is een essentieel onderdeel van een romantisch diner voor twee, een gezellig ontbijt met het hele gezin of een chique etentje met vrienden. Zo'n essentieel onderdeel van jouw interieur moet natuurlijk perfect bij jouw smaak passen. Gelukkig bestaat er een ruime keuze aan eettafels, zodat er ongetwijfeld één bij zit die voldoet aan jouw eisen. Maar hoe moet je nou kiezen uit al deze verschillende soorten vormen en materialen? Hieronder wordt beschreven welke vormen en materialen er zoal zijn. Daarnaast wordt er advies gegeven over welke tafel het beste past bij welk interieur en welke grootte verstandig is.

Vormen

Als eerste wordt de vorm besproken. Deze heeft effect op de ruimte en de uitstraling van jouw interieur. De meest voorkomende vorm is rechthoekig. Met deze vorm passen de meeste mensen rond een tafel. Een rechthoekige eettafel kan echter wel veel ruimte innemen. Dit kan voorkomen worden door het tegen een muur te schuiven. Heb je niet zoveel ruimte, maar wil je wel plaats voor minstens vier mensen, dan is een vierkante variant een goede optie. Dit werkt vaak chique en stijlvol.
Een echte uitkomst voor als je vaak feestjes of grote diners geeft is het kopen van een uitschuifbare versie! Deze kan groter gemaakt worden doordat er een los uitschuifbaar deel bij zit. Zo kun je als het nodig is meer ruimte creëren en als het niet meer nodig is de tafel in zijn oorspronkelijke staat terugzetten. Een andere optie is de ronde tafel. Deze kun je makkelijk in de hoek van een kamer plaatsen, zodat hij optisch weinig ruimte inneemt.

Materialen

Onze collectie behelst meerdere materialen. Het materiaal wat het meeste voorkomt is hout. Omdat houtsoorten veel verschillen van kleur, is het een uitdaging om die kleur te vinden die goed bij de rest van jouw interieur past. Veel houten tafels komen in verschillende tinten bruin, sommige zijn gelakt. Bruintinten zijn natuurlijk erg mooi als de rest van jouw interieur ook deze kleuren bevat. De witte of zwarte kleur staan vaak erg netjes in een wat moderner interieur en kunnen makkelijker gecombineerd worden met fellere kleuren in huis. Wat tegenwoordig ook erg in is, is een glazen tafelblad.
Zoals je hebt gemerkt zijn er verschillende kenmerken om rekening mee te houden bij het kopen van een eettafel. Ga vooral op jouw eigen smaak af en uiteraard geeft Fashion For Home je ook graag goede raad.