De eetkamer: het kloppende hart van jouw huis

De eetkamer is voor vele gezinnen het kloppende hart van het huis. Het is bij uitstek de plek waar alle leden van een gezin samenkomen om de dag door te spreken of om gezellig lang te tafelen, zonder dat zij daarbij worden afgeleid door televisie, computer of andere zaken. De juiste keuze van meubels is dan ook erg belangrijk: het geeft de eetkamer de intieme, gezellige sfeer die je wenst.

Sfeer

Een van de dingen waarmee je rekening moet houden bij het inrichten van jouw eetkamer, is de sfeer die je wilt dat de eetkamer uitstraalt. Heeft de rest van jouw huis een strakke, moderne inrichting, overweeg dan een onverwachte materiaal mix voor eettafel en -stoelen. Glas met RVS of antiek scheepshout met kunststof. Houd je meer van een romantische of landelijke sfeer, dan ga je waarschijnlijk voor een houten tafel in de eetkamer. In een landelijk interieur passen stoelen met een stoffen bekleding. Je kunt deze in allerlei varianten kiezen: rustige of juist felle kleuren, met of zonder leuning, een rechtlijnig design of juist een stoel met ronde lijnen, een gladde of juist een grof geweven stof.

Ontwerp van de tafel

Bij de meeste mensen zie je een rechthoekige tafel. In de vaak wat smallere Nederlandse huizen komt een langwerpige tafel doorgaans prima tot zijn recht. Afhankelijk van het aantal zitplaatsen dat je wenst en de beschikbare ruimte, kun je kiezen voor een korte of opvallend lange tafel. Wie wat anders wenst, kan ook kiezen voor een vierkante of ronde tafel. Het voordeel van deze tafels is dat alle personen die aan de tafel zitten, elkaar makkelijker kunnen aankijken en met elkaar kunnen converseren. Het nadeel is dat vierkante en ronde modellen vaak wat meer ruimte in beslag nemen en daardoor niet voor elke interieur de juiste optie zullen zijn.

Opbergruimte en accessoires

De keuze van de grote meubelstukken in jouw eetkamer is belangrijk. Deze meubels zullen tenslotte lang en prominent in het huis staan. Vergeet echter niet dat aanvullend meubilair en accessoires veel doen voor de sfeer in jouw eetkamer. Om het mooiste servies en glaswerk op te bergen, kun je kiezen voor een dressoir of buffetkast. Vaak zijn bijpassende modellen te verkrijgen bij de eettafel, maar wees ook niet bang om losse meubelstukken te gebruiken. Het combineren van verschillende stijlen maakt het geheel spannend en kan tot verrassende resultaten leiden. De juiste verlichting maakt het plaatje compleet. Je kiest liefst voor een grote lamp als hoofdverlichting boven de tafel en vult dit aan met kleinere lampen als sfeerverlichting of om opvallende accessoires, als een mooi kunstwerk, te benadrukken. Bij Fashion For Home slaag je altijd!

Meest recente klantenbeoordelingen

Stoel Helvig grijs (set van 2) beoordeeld op 18-07-16 door eKomi klantenbeoordelingen

Mooie stoelen maar niet makkelijk om te poten erop te zetten, de boorgaten van de zitting kwamen niet goed overeen met de vijzen van de poten.

Stoel Trudy grijs-beige beoordeeld op 22-05-16 door eKomi klantenbeoordelingen

Seems to be a nice chair even though we expect it a bit more greyish than brownish.

Stoel Helvig rood (set van 2) beoordeeld op 23-04-16 door eKomi klantenbeoordelingen

Stoelen passen uitstekend in mijn woonkeuken.voldoen dan ook aan mijn verwachting en ben er erg blij mee. De prijs van de stoelen, vond en vind ik wel erg hoog. Wanneer ze nog eens in de aanbieding komen, wil ik dat graag van u vernemen. Ik wil er dan nog wel bij bestellen. Momenteel laat mijn budget dit niet toe. Vriendelijke groet van een tevreden klant. ***

Tafel Shipwood III donker beoordeeld op 26-09-14 door eKomi klantenbeoordelingen

Leuke tafel! Mooie afwerking

Wandlamp Cetus wit-goud beoordeeld op 24-10-13 door eKomi klantenbeoordelingen

Kompakt lampje, goede afwerking. Volledige gladde buiten en binnenkant.

Eettafel Arcano klein beoordeeld op 25-08-12 door eKomi klantenbeoordelingen

stevig en mooie kleur

Wandlamp Cetus zwart-zilver beoordeeld op 13-02-12 door

Levering was er binnen 5 weken. Heb de 2 lampen Cetus zwart gemonteerd en ze verspreiden een bijzonder licht. We vinden ze fantastisch en zouden ze weer kopen.

Eettafel Romeo beoordeeld op 12-05-11 door

Ik ben dik tevreden! De tafel is prachtig, excellent vakmanschap, geweldig modern design met een twist ' elegantie. Het loont zich echt om 14 weken te wachten.

Stoel Lucy zwart (set van 2) beoordeeld op 02-02-11 door

Begin november had ik de stoelen besteld en was blij toen ik ze net voor Kerstmis kreeg, supertiming! Strak design en zeer stabiel. De kwaliteit en de afwerking van het leer zijn super. Makkelijk schoon te houden, ook voor mensen met kinderen. Het opbouwen was geen enkel probleem. In het begin twijfelde ik aan de stabiliteit maar nadat alle 5 schroeven waren aangedraaid stonden de stoelen stevig op hun puten! Het strakke design past uitstekend bij onze beukenhoutentafel (160*90). Dit is een goede aankoop, die ik aanraad en ik ga er zelf nog meer kopen!

Eettafel Tristan beoordeeld op 26-11-10 door

Mooi, maar het tafelblad zou massief hout moeten zijn. Goede prijs/kwaliteit verhouding.