Onze Belofte

  • Beste prijsgarantie
  • 30 dagen retourrecht
  • Gratis bezorging vanaf €75

Boxsprings

Boxsprings

Boxsprings

Een mooi en robuust boxspring bed met nachtkastjes en eventueel andere bijbehorende accessoires geeft jouw slaapkamer een heel ander gezicht. Dit bed heeft zijn populariteit ook te danken aan de beduidend betere ondersteuning vergeleken met de traditionele lattenbodems en spiralen. Boxsprings worden daarom dan ook graag gekocht. In Nederland zijn dat er 7 van de 10. Deze slaapcombinatie is in diverse prijsklassen verkrijgbaar, afhankelijk van persoonlijke wensen, als een hoofdbord of een elektrisch verstelbare boxspring. Bovendien is er een keuze uit verschillende soorten materialen en zijn de matrassen in een aantal maten beschikbaar, variërend van standaard tot kingsize.

Wat is een boxspring?

Boxsprings zijn vaak in hotels te vinden en worden daarom ook wel hotelbedden genoemd. Een betere benaming zou zijn boxspring-combinatie. Het bestaat namelijk uit een dik ondermatras en een topmatras op een boxspring-onderstel. Dit gestoffeerde onderstel bestaat uit een bak van hout of metaal, met daarin een frame. Soms wordt er ook een hoofdbord of een ombouw aan het bed bevestigd. Deze unieke opbouw en de stalen veren zorgen voor een optimaal draagvlak zodat de wervelkolom op een effectieve manier ondersteund is. Een andere bijkomstigheid is dat de matrassen optimaal ventileren. Met een comfortabele en gezonde nachtrust als resultaat. De onderste matras is dus de drager van de eigenlijke matras. Op basis van jouw persoonlijke wensen en behoeften op het gebied van ligcomfort kun je de bovenste matras naar believen zelf kiezen. Er zijn meerdere soorten boxsprings, die van opbouw verschillen. Sommige boxsprings hebben gestoffeerde lattenbodems, anderen hebben houten of aluminium gestoffeerde frames. Deze, vaak goedkope 'lookalikes' mogen de naam boxspring eigenlijk niet hebben. Qua levensduur, ligcomfort, kwaliteit en conformiteit voldoen zij niet aan de eisen.

Het uiterlijk en stijl

Het bed levert een indrukwekkende bijdrage aan het slaapkamerinterieur. Er zijn talloze design collecties met de mooiste materialen. Ze hebben vaak een tijdloze uitstraling, die zowel bij een klassiek als een modern interieur passen. Details, eenheid en stijl maken jouw slaapkamer helemaal af. Dankzij het massieve uiterlijk en de variatie mogelijkheden, zoals een hoofd- en voetboard, diverse kleuren en materialen kan de boxspring uitgroeien tot hét pronkstuk in jouw slaapkamer. Zonder hoofd- en voetboard ziet een boxspring er overigens compact uit. De instaphoogte is hoger dan bij een standaard bed. Los van het feit dat mensen dit als prettig ervaren, wordt een hoog boxspring bed vaak ook als chic beschouwd.

Ons boxspring aanbod

Bij Fashion For Home zijn diverse al dan niet elektrisch verstelbaar boxspring bedden verkrijgbaar. Er zijn instapmodellen en er zijn elektrisch verstelbare boxsprings voor mensen met extra wensen. Waar je ook voor kiest, alle bedden hebben een exclusief design. Er zijn vele opties en materiaalkeuzes mogelijk. Om een paar voorbeelden te noemen; het ligvlak van een boxspring bed is verkrijgbaar in breedte en lengtematen en voor de bekleding van het bedframe kun je kiezen uit verschillende robuuste hoogwaardige stoffen.