Onze Belofte

  • Beste prijsgarantie
  • 30 dagen retourrecht
  • Gratis bezorging vanaf €75

Wandrekken & Opbergcombinaties

Boekenkast

Jouw eigen thuisbibliotheek

Het zal een droom zijn van vele fanatieke lezers: een grote wand vol met boeken in een enorme boekenkast. Voor veel mensen blijft dit helaas ook een droom, omdat er vaak niet genoeg ruimte beschikbaar is om een hele muur thuis op te offeren om boeken uit te stallen. Toch zijn er een hoop mogelijkheden om jouw geliefde literatuur toch een mooie plek te geven in een boekenkast die perfect tot zijn recht komt in jouw interieur. Door het samenvoegen van losse modules kun je het formaat aanpassen aan de beschikbare ruimte, aan de opbergruimte die je nodig heeft en aan jouw budget.
Boekenkasten zijn in vele smaken verkrijgbaar. In een klassiek interieur kun je bijvoorbeeld kiezen voor een robuuste kast in hout. Is jouw interieur moderner van stijl, dan zijn er voldoende modellen kasten te vinden in hout, metaal en kunststof, met strakke lijnen en vaak met een open karakter.

Open of gesloten boekenkast

Wil je jouw boeken graag in het zicht hebben, dan is een open boekenkast een logische optie. jouw verzameling wordt dan een onderdeel van jouw interieur en valt extra op door de open structuur van de kast. Vind je boeken die in het zicht staan een onrustig beeld geven, dan zijn er ook voldoende dichte boekenkasten te verkrijgen. Een combinatie van open en dichte schappen kan voor een speelse uitstraling zorgen en is bovendien erg praktisch: wat je niet wilt zien kun je netjes opbergen achter deuren, terwijl je jouw mooiste boeken kunt tentoonstellen op de open planken.

Muurvullende opberger of kleiner boekenkastje

Als je over een grote vrije ruimte en genoeg leesvoer beschikt, kun je daadwerkelijk kiezen voor die grote, wandvullende boekenkast, die een echte eyecatcher in jouw woonkamer zal zijn. Heb je echter geen grote hoeveelheid boeken en zoek je vooral een functionele opbergplek die niet te veel ruimte inneemt, dan kun je ook prima voor een wat kleiner boekenkastje kiezen. Mocht jouw boekenverzameling met de tijd uitgebreider worden, dan kun je door het toevoegen van elementen het formaat van jouw kast alsnog aanpassen op jouw veranderende collectie zonder dat je daarvoor een extra kast of een compleet nieuwe, grotere kast hoeft aan te schaffen.

Multifunctionele boekenkasten

De boekenkasten van tegenwoordig hoeven niet alleen het opbergen van literatuur als functie te hebben. In een mooie, praktische boekenkast staan boeken naast andere media, zoals DVD's, spelletjes of muziek. Daarnaast kun je een kast meer bij jouw interieur betrekken door het niet puur als een opbergmeubel te zien, maar als een middel om jouw spullen tentoon te stellen en ze jouw woonkamer meer sfeer en persoonlijkheid te geven met accessoires glaswerk, vazen of fotolijsten.
Kortom, of je nu de voorkeur geeft aan een eindeloze wand met boeken en mooie spullen of een klein functioneel boekenkastje voor de meest geliefde exemplaren van jouw verzameling, een boekenkast van Fashion For Home mag eigenlijk niet ontbreken in jouw interieur. Het is een onmisbaar meubelstuk om jouw dierbare spullen overzichtelijk of juist uit het zicht te ordenen en uit te dragen wie je bent en waar je van houdt.