bedrijfsgeschiedenis

fashion4home heet vanaf nu FASHION FOR HOME

Moet het inrichten van een woning per se duur zijn?

Deze vraag stelden Marc Appelhoff en Christoph Cordes zich in 2009 en was de aanleiding om fashion4home GmbH op te richten met als vestigingsplaats Berlijn. De webshop voor design meubels ging voor Duitsland in november 2009 live en voor Nederland begin 2010. Vanaf de start heeft de webshop van fashion4home geïnspireerd en kent een groeiend aantal klanten voor het aanbod van tafels, bedden, stoelen, banken, fauteuils en lampen met modieuze ontwerpen.

Maar wat is het nu precies waardoor fashion4home zo speciaal is en ervoor zorgt dat iedereen zich design meubels kan veroorloven? Allereerst is het bedrijfsmodel gebaseerd op het innovatieve ‘productie op aanvraag’. Wanneer u bij ons bestelt, beginnen we pas met de productie. Zodra de meubels klaar zijn, worden deze verscheept naar Europa en worden daarna rechtstreeks verzonden naar onze klanten. Duidelijk voordeel: geen kosten voor tussenpersonen, dure winkelruimte of opslagruimte. Dit prijsvoordeel berekenen we direct door aan onze klant.

Origineel is fashion4home ook door de democratische stemmogelijkheid. In de stemsectie bieden we geïnteresseerde klanten de gelegenheid een stem uit te brengen over toekomstige ontwerpen. Zo kunt u mee beslissen over het assortiment aan meubels en zich verzekeren van een 10 % korting wanneer het ontwerp in de webshop wordt opgenomen.

Het merendeel van de meubels dat fashion4home aanbiedt, zijn ontworpen door gevestigde ontwerpers of juist opkomende designers. Bekende namen zijn: Mark Hark, Danny Fang, Reinhard Dienes, Karsten Weigel en Tobias Jacobsen. We ontwikkelen in samenwerking met de ontwerpers designs van een schets tot een aantrekkelijke serie. Gerenommeerde fabrieken werken samen met fashion4home en zorgen ervoor dat uitsluitend hoogwaardige materialen worden gebruikt. Kort na de oprichting van fashion4home GmbH in Duitsland en Nederland, volgden in het voorjaar van 2010 ook de start van fashion4home inc. en fashion4home Limited waardoor de design meubels ook in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië te verkrijgen zijn. Om de belofte ‘Mode VOOR uw huis’ te verduidelijken, want ook meubels behoren tot modieuze trends, veranderde de webshop haar naam in juli 2011 van fashion4home in FASHION FOR HOME. Daarom is in het logo de rode ‘4’ ook veranderd in een opvallende, rode stoel.